Morot och ingefärssoppa med yoghurt
- Tid: 45 min
- Portioner: 2
- Nivå: Mellan

God och hälsosam morotssoppa med smak av ingefära. Lika god till förrätt som till varmrätt. Servera gärna med ett gott bröd!
Ingredienser
2 dl Larsa yoghurt, naturell
1 kg morötter
1 st gul lök
1 bit ingefära (ca 2-3 cm)
2 msk olivolja
1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
Salt och peppar
Gör såhär
- Skala och finhacka löken, riv ingefäran fint och skala morötterna och skär upp dem i mindre bitar.
- Ha olivolja i en kastrull och stek löken på medelvärme, tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Vänd ner ingefäran, morötterna och stek i ytterligare några minuter.
- Ha i buljongen och höj värmen. Sänk värmen igen när det börjar koka och låt puttra i ca 40 min, tills morötterna blivit mjuka.
- Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
- Rör ner 1 dl yoghurt och blanda.
Servering
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med ytterligare yoghurt och garnera med kikärtor och valfria örter.
Följ oss på Instagram!