Morot och ingefärssoppa med yoghurt

  • Tid: 45 min
  • Portioner: 2
  • Nivå: Mellan
God och hälsosam morotssoppa med smak av ingefära. Lika god till förrätt som till varmrätt. Servera gärna med ett gott bröd!
Ingredienser

2 dl Larsa yoghurt, naturell
1 kg morötter
1 st gul lök
1 bit ingefära (ca 2-3 cm)
2 msk olivolja
1 l kyckling- eller grönsaksbuljong
Salt och peppar

Gör såhär
  1. Skala och finhacka löken, riv ingefäran fint och skala morötterna och skär upp dem i mindre bitar.
  2. Ha olivolja i en kastrull och stek löken på medelvärme, tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Vänd ner ingefäran, morötterna och stek i ytterligare några minuter.
  4. Ha i buljongen och höj värmen. Sänk värmen igen när det börjar koka och låt puttra i ca 40 min, tills morötterna blivit mjuka.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner 1 dl yoghurt och blanda.

Servering
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa med ytterligare yoghurt och garnera med kikärtor och valfria örter.

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak