Morötter med Dukkah, yoghurt och feta

  • Tid: 10 min
  • Portioner: 2
  • Nivå: Lätt
Snabbfrästa morötter under ett krämigt täcke av yoghurt och feta är ett perfekt tillbehör till vilken middag som helst. Blir även ett färgglatt inslag på matbordet!
Ingredienser

4-5 morötter
1 pkt Larsa Feta
3 dl Larsa Grekisk yoghurt
Dukkah kryddblandning
Olivolja

Gör såhär
  1. Halvera morötterna och blanchera dem, dvs koka dem i lättsaltat vatten under 1 minut och kyl sedan i kallt vatten. På så sätt behåller morötterna sprödheten och färgen.
  2. Bryn morötterna lätt i olivolja, krydda med salt och peppar.
  3. Smula fetan och blanda med Grekisk yoghurt, krydda med salt och ringla över morötterna.
  4. Toppa med Dukkah och olivolja innan servering.

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak