Spenatsoppa med ägg och yoghurt

  • Tid: 30 min
  • Portioner: 4
  • Nivå: Mellan
En varm, hälsosam och krämig spenatsoppa som får extra smak av såväl ägg som grekisk yoghurt. Den här rätten är billig, lättlagad, nyttig och väldigt god. Passar extra bra att servera när det är kyligt ute och du vill fylla på med extra vitaminer!
Ingredienser

500g förvälld eller grovhackad fryst spenat
1 liten gul lök
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 msk gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 dl Larsa Grekisk yoghurt
4 st ägg
Salt och peppar

Gör såhär
  1. Koka äggen och låt dem svalna.
  2. Fräs spenat, finhackad lök och gräslök i en kastrull.
  3. Pudra på vetemjöl och häll i buljong och grädde.
  4. Mixa allt med stavmixer och låt soppan sjuda några minuter under omrörning.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala och skär äggen i halvor.
  7. Servera spenatsoppan med ägghalvor och klicka i yoghurt precis innan servering.
    (Testa gärna att blanda i lite torkad mynta med yoghurten innan du klickar ner den i soppan för lite extra smak.)

Till detta recept

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak