Bakade tomater med yoghurt

  • Tid: 30 min
  • Portioner: 2
  • Nivå: Lätt
Söta körsbärstomater som ugnsbakas med örter och serveras tillsammans med frisk yoghurt. Perfekt både som en sidorätt eller att njuta av den som den är!
Ingredienser

2-3 dl valfri naturell Larsa yoghurt
350 gram körsbärstomater
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
½ msk råsocker
3 st vitlöksklyftor
½ msk chiliflakes
3 kvistar av timjan
3 kvistar av oregano
1 st lime

Gör såhär
  1. Värm ugnen till 200 °C
  2. Lägg tomaterna i en bakform
  3. Tillsätt olivolja, spiskummin, råsocker, vitlök, timjan, oregano, lime, en nypa salt och peppar och blanda ihop med tomaterna
  4. Sätt in tomaterna i ugnen i ca 20 minuter tills vätskan börjar koka.
  5. Byt till ugnens grillfunktion i ca 5-7 minuter tills tomaterna börjar bryna på toppen.
  6. Häll upp yoghurt i en skål och blanda med rivet limeskal och en nypa salt.
  7. Ta ut tomaterna ur ugnen och lägg dem försiktigt i yoghurten.
  8. Toppa med oregano och chili och ringla gärna lite extra olivolja över.

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak