Bakade tomater med yoghurt
- Tid: 30 min
- Portioner: 2
- Nivå: Lätt
Söta körsbärstomater som ugnsbakas med örter och serveras tillsammans med frisk yoghurt. Perfekt både som en sidorätt eller att njuta av den som den är!
Ingredienser
2-3 dl valfri naturell Larsa yoghurt
350 gram körsbärstomater
3 msk olivolja
1 tsk spiskummin
½ msk råsocker
3 st vitlöksklyftor
½ msk chiliflakes
3 kvistar av timjan
3 kvistar av oregano
1 st lime
Gör såhär
- Värm ugnen till 200 °C
- Lägg tomaterna i en bakform
- Tillsätt olivolja, spiskummin, råsocker, vitlök, timjan, oregano, lime, en nypa salt och peppar och blanda ihop med tomaterna
- Sätt in tomaterna i ugnen i ca 20 minuter tills vätskan börjar koka.
- Byt till ugnens grillfunktion i ca 5-7 minuter tills tomaterna börjar bryna på toppen.
- Häll upp yoghurt i en skål och blanda med rivet limeskal och en nypa salt.
- Ta ut tomaterna ur ugnen och lägg dem försiktigt i yoghurten.
- Toppa med oregano och chili och ringla gärna lite extra olivolja över.