Linssoppa med feta och yoghurt
- Tid: 40 min
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan
![larsa-linssoppa-med-feta-och-yoghurt](https://www.larsafoods.se/wp-content/uploads/2024/01/larsa-linssoppa-med-feta-och-yoghurt-1920x1440.jpg 1x, https://www.larsafoods.se/wp-content/uploads/2024/01/larsa-linssoppa-med-feta-och-yoghurt-2240x1680.jpg 2x)
En kryddig god linssoppa med sting blir ännu godare tillsammans med vår goda feta och en klick yoghurt som topping.
Ingredienser
2 dl Larsa äkta grekisk yoghurt
1 pkt Larsa Fetaost
1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
5 cm bit ingefära
1 stor morot
2 msk olivolja
2 tsk röd currypasta
1 tsk stött spiskummin
1 tsk kanel
½ tsk cayennepeppar
2 dl röda linser
7 dl vatten + 2 msk grönsaksbuljong
Gör såhär
- Skala och riv vitlök och ingefära.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök, ingefära och morot utan att något får färg.
- Lägg i currypasta, resten av kryddorna och låt det fräsa ihop hastigt.
- Tillsätt linser och rör om.
- Häll i vatten och buljong.
- Låt soppan sjuda i cirka 10-15 minuter tills linserna är mjuka och mixa sedan slät med stavmixer.
- Smaka av med salt och peppar, späd eventuellt med lite vatten beroende på hur man vill ha konsistensen.
- Servera med yoghurt och smulad feta som topping, och ringla gärna över lite extra olivolja.