Granola bars med grekisk yoghurt glaze
- Tid:
- Portioner:
- Nivå: Svår

Dessa goda granola bars är det perfekta mellanmålet när man är på språng! Förbered i förväg och ät när energinivån blir låg. Receptet går att variera med olika bär och nötter.
Ingredienser
5 dl havregryn
3,5 dl kalaspuffar
1 dl kokosflingor
2 dl jordnöts- eller cashewsmör
3 msk krossade nötter (ex cashew, mandel)
1,5 dl honung
1 tsk vaniljpulver
1 dl frystorkade bär
0,5 tsk salt
Yoghurtglaze
1,5 dl Larsa grekisk yoghurt
5,5 dl florsocker
2 msk smör, smält och avsvalnat
Gör såhär
Vänd ner jordnöts- eller cashewsmör och honung i en skål och mikra i ca 45 sekunder.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop väl.
Klä en ugnsform 33 x 23 x 5 i bakplåtspapper och pressa ner mixen i formen.
Frys ner i ca 2 timmar, ta sedan ut och skär bitar i önskad storlek och lägg tillbaka i frysen.
Glaze
Vispa samman yoghurt med det smälta, avsvalnade smöret.
Tillsätt florsocker lite i taget under vispning och vispa i några minuter.
Täck över skålen och låt stå under tiden barsen är i frysen.
Doppa varje bar i yoghurtmixen och rada upp dem i en form klädd med bakplåtspapper och några cm avstånd mellan varje, låt stå med glaze sidan upp i ett dygn otäckta, tills glazen stelnar, vänd sedan på dem och ringla över glaze, låt stå till det stelnat.
Följ oss på Instagram!