Granola bars med grekisk yoghurt glaze

  • Tid:
  • Portioner:
  • Nivå: Svår
Granola bars med grekisk yoghurt glaze
Dessa goda granola bars är det perfekta mellanmålet när man är på språng! Förbered i förväg och ät när energinivån blir låg. Receptet går att variera med olika bär och nötter.
Ingredienser

5 dl havregryn
3,5 dl kalaspuffar
1 dl kokosflingor
2 dl jordnöts- eller cashewsmör
3 msk krossade nötter (ex cashew, mandel)
1,5 dl honung
1 tsk vaniljpulver
1 dl frystorkade bär
0,5 tsk salt

Yoghurtglaze
1,5 dl Larsa grekisk yoghurt
5,5 dl florsocker
2 msk smör, smält och avsvalnat

Gör såhär

Vänd ner jordnöts- eller cashewsmör och honung i en skål och mikra i ca 45 sekunder.
Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop väl.
Klä en ugnsform 33 x 23 x 5 i bakplåtspapper och pressa ner mixen i formen.
Frys ner i ca 2 timmar, ta sedan ut och skär bitar i önskad storlek och lägg tillbaka i frysen.

Glaze
Vispa samman yoghurt med det smälta, avsvalnade smöret.
Tillsätt florsocker lite i taget under vispning och vispa i några minuter.
Täck över skålen och låt stå under tiden barsen är i frysen.
Doppa varje bar i yoghurtmixen och rada upp dem i en form klädd med bakplåtspapper och några cm avstånd mellan varje, låt stå med glaze sidan upp i ett dygn otäckta, tills glazen stelnar, vänd sedan på dem och ringla över glaze, låt stå till det stelnat.

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak