Enkelt men naggande gott! Passar både som brunchrätt, snabb mellis eller en lyxigare helgfrukost. Allt du behöver är vår krämigt goda grekiska yoghurt, en saffransdoftande granola och granatäpple. Avsluta med att ringla över lite honung. Sen är det klart! 

Ingredienser

  • 4 havregryn 
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • ½ pkt saffran
  • Larsa yoghurt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Blanda havregryn, pumpafrön, kokos och hasselnötter. Blanda samman olja, äppeljuice, honung och saffran i en annan skål. Häll över de torra ingredienserna och vänd omkring noga så att allt blir fuktigt. Sprid på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 – 30 minuter. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan lite öppen, om den inte är helt torr efter gräddning. Blanda gärna i lite hackade dadlar efter eget tycke och smak. Njut av saffransdoften!! Häll upp och förvara torrt i en tätsluten trevlig burk.

Tillbehör
Granatäppelkärnor och krämig god Larsa Yoghurt! 

Receptide @tuvessonskan  Fotograf @miriampreis