Enkelt men naggande gott recept! Passar både som brunchrätt, snabbt mellis eller en lyxigare helgfrukost. Allt du behöver är vår krämigt goda grekiska yoghurt, en saffransdoftande granola och granatäpple. Avsluta med att ringla över lite honung. Sen är det klart! 

Yoghurt med saffransgranola

Förberedelse: 5 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 35 min

Ingredienser

  • 4 havregryn 
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl äppeljuice
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • ½ pkt saffran
  • Larsa yoghurt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Blanda havregryn, pumpafrön, kokos och hasselnötter
  3. Blanda samman olja, äppeljuice, honung och saffran i en annan skål
  4. Häll över de torra ingredienserna och vänd omkring noga så att allt blir fuktigt
  5. Sprid på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 25 – 30 minuter
  6. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg
  7. Låt gärna granolan vara kvar i ugnen med ugnsluckan lite öppen, om den inte är helt torr efter gräddning
  8. Blanda gärna i lite hackade dadlar efter eget tycke och smak
  9. Njut av saffransdoften
  10. Häll upp och förvara torrt i en tätsluten trevlig burk

Servering

Servera tillsammans med granatäppelkärnor och krämig god Larsa yoghurt! 

Recept av @tuvessonskan  Fotograf @miriampreis

 

Följ oss på Instagram