Rödbetor med vår goda fetaröra är en kombination som vi älskar! Piffa gärna till med nötter och örter så har du ett perfekt tilltugg till alla festligheter.
RÖDBETOR MED FETA- OCH NÖTFYLLNING
Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Total tid: 30 min
Ingredienser
- 2 st rödbetor, stora
- 2 dl valfri Larsa yoghurt, naturell
- 1 frp Larsa feta eller Oriental White Extra Creamy
- Nötter efter smak t.ex valnötter, pumpakärnor eller pistage
- 2 msk finhackad dill
- salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att koka upp rödbetorna i saltat vatten tills de blir mjuka.
- Låt svalna och skala försiktigt, skär sedan i någorlunda tunna skivor, använd gärna en mandolin.
- Mixa samman vitost (Feta eller Oriental White) och yoghurt med övriga ingredienser.
- Fyll varje rödbetsskiva med ca en matsked av den goda vitoströran. Vik därefter ihop försiktigt och lägg upp på ett vackert fat.
Servering
- Garnera med nötter och örter och servera!
Följ oss på Instagram!