Medelhavskyckling i ugn med citron, tomater & feta
- Tid: 1h
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan
En enkel vardagsmiddag där allt tillagas på en plåt 🤩 Medelhavskyckling – saftigt och full av smak.
Ingredienser
4 st kycklingklubbor
150 g Larsa fetaost, smulad
250 g körsbärstomater
1 st zucchini, skivad
1 st citron, skivad
2-3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
Kalamataoliver
Färsk persilja (valfritt)
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
Förvärm ugnen till 200°C.
Lägg kycklinglåren i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano och massera in kryddorna.
Fördela zucchini, vitlök, citron- och tomatskivor runt kycklingen.
Sätt in formen i ugnen ca 30–35 minuter, tills kycklingen nästan är genomstekt och börjat få en fin färg.
Ta ut formen och strö över oliver och smulad feta. Sätt tillbaka in i ugnen i ca 5-10 min till.
Servering
Toppa med persilja och ät tillsammans med ris och yoghurtsås, rostad potatis, eller sallad.
Följ oss på Instagram!
