Manoush med Labneh, Zaatar och gurksallad
- Tid: 25 min
- Portioner: 4
- Nivå: Svår
@AadelKersh är en inspirerande matkreatör som också står bakom flera spännande restauranger, men varifrån har han fått all sin kunskap och inspiration? Svaret hittar du hos pappa Maxo som lärt Aadel allt han kan om mat. Här får du ta del av deras recept på manoush med labnehbollar och zaatar serverad med en fräsch gurksallad med myntayoughurt!
Ingredienser
3 dl Larsa Grekisk yoghurt
0,5 st gurka
Torkad mynta
1-2 msk olivolja
0,5 knippe persilja
1 st vitlöksklyfta
1 skvätt vitvinsvinäger
Salt
Pitabröd:
Larsa Labnehbollar
Zaatar
Larsa fetaost
Färsk tomat
Färsk mynta
Gör såhär
- Finhacka persilja och vitlök.
- Gör en örtolja genom att blanda persiljan och vitlöken med olivolja och vitvinsvinäger.
- Skala och skiva gurka i halvtjocka bitar och låt marinera i örtoljan i 5-10 minuter.
- Blanda Larsa grekisk yoghurt med torkad mynta och smaka av med salt.
- Lägg myntayoghurt på en tallrik och toppa med den marinerade gurkan
Smaka av med havssalt och garnera med färsk mynta. - Värm ugnen till 200°.
- Blanda Larsa Labnebollar med lite olivolja och Zaatar till en smet.
- Smeta på blandningen på ett bröd (helst pitabröd eller valfritt gott bröd).
- Släng in i ugnen, ca 8-10 min tills brödet blir rostat och krispigt.
- Servera toppat med skivad färsk tomat, myntablad och smulad Larsa fetaost.
Följ oss på Instagram!