Krossad gurksallad med fetaröra, rostade mandlar och dill

  • Tid: 20 min
  • Portioner: 2-4
  • Nivå: Lätt
Krossad gurksallad med fetaröra, rostade mandlar och dill
Krispig gurka på en bädd av krämig fetaröra, toppad med rostade mandlar, chili och dill. Enkel, fräsch och somrig – perfekt till förrätt, buffé eller som en lätt lunch!
Ingredienser

150 g Larsa fetaost
1 dl Larsa grekisk yoghurt, naturell
0,5  dl grovhackade rostade mandlar (eller andra nötter)
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
Dill
Summak
Chiliflakes
Salt och peppar efter tycke och smak

Gör såhär

Smula fetaosten i en matberedare eller bunke.
Tillsätt yoghurt, olivolja, citronsaft, salt och peppar och mixa till önskad konstistens.
Skär gurkorna i bitar och krossa dem lätt med sidan av en kniv eller botten av ett glas
Bred ut fetaröran på ett fat och toppa med gurkbitarna

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak