Krossad gurksallad med fetaröra, rostade mandlar och dill
- Tid: 20 min
- Portioner: 2-4
- Nivå: Lätt

Krispig gurka på en bädd av krämig fetaröra, toppad med rostade mandlar, chili och dill. Enkel, fräsch och somrig – perfekt till förrätt, buffé eller som en lätt lunch!
Ingredienser
150 g Larsa fetaost
1 dl Larsa grekisk yoghurt, naturell
0,5 dl grovhackade rostade mandlar (eller andra nötter)
1 msk olivolja
1 tsk citronsaft
Dill
Summak
Chiliflakes
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
Smula fetaosten i en matberedare eller bunke.
Tillsätt yoghurt, olivolja, citronsaft, salt och peppar och mixa till önskad konstistens.
Skär gurkorna i bitar och krossa dem lätt med sidan av en kniv eller botten av ett glas
Bred ut fetaröran på ett fat och toppa med gurkbitarna
Följ oss på Instagram!