Kronärtskocka med yoghurtmör
- Tid: 1h
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan

En fantastiskt god förrätt som dessutom är otroligt enkel att förbereda. Vi serverar kronärtskockan lätt avsvalnad och tillsammans med yoghurtsmör som smälter in kronärtskockan, en delikatess! Vill man piffa till smöret ytterligare så kan man tillsätta örter efter smak.
Ingredienser
1 st kronärtskocka
½ st citron
Salt
Yoghurtsmör:
70 g Larsa grekisk yoghurt, naturell
85 g smör
Salt efter tycke och smak
Gör såhär
Skölj av kronärtskockan och bryt av stjälken.
Koka upp saltat vatten i en kastrull tillsammans med några skivor citron.
Sänk sedan till medelvärme och ha i kronärtskockan, sätt en mindre tallrik över så att kockan håller sig under vattnet.
Koka upp i cirka en timme, tills kockan är mjuk och bladen lätt går att ta av.
Ta upp ur vattnet och ställ upp och ner en stund så att den får rinna av innan servering.
Vispa ihop rumstempererat smör med salt tills det blir mjukt, vispa sedan ner yoghurten.
Servering
Avnjut kronärtskockan med yoghurtsmöret som dippa, vill man så kan man röra ner sin favoritört i yoghurtsmöret!
Följ oss på Instagram!