Köttbullemacka 2.0
- Tid: 45 min
- Portioner: 4
- Nivå: Svår

Saftiga köttbullar på en bädd av krämig vitlöksyoghurt – serverade på varmt bröd. En smakfest i varje tugga!
Ingredienser
2 dl Larsa yoghurt, naturell
4 st pitabröd / somunbröd
500 g nöt – / bland- eller lammfärs
1 dl panko
1 st ägg
1 tsk malen spiskummin
2 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja
1 st riven vitlöksklyfta
Gurka
Dill
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör såhär
Blanda samman färs, panko, ägg, spiskummin, chiliflakes, persilja, vitlök, salt och peppar.
Rulla köttbullarna i önskad storlek.
Stek i olja tills de får en fin färg.
Skär upp gurkan och löken i skivor
Rör ihop yoghurt med dill, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar
Servering
Värm brödet och servera köttbullarna på en bädd av vitlöksyoghurten och toppa med gurka och rödlök, ringla över lite olivolja och njut!
Följ oss på Instagram!