En kryddig god linssoppa med sting blir ännu godare tillsammans med vår goda feta och en klick yoghurt som topping!

Linssoppa med feta och yoghurt

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 40 min

Ingredienser

  • 2 dl Larsa äkta grekisk yoghurt
  • 1 pkt Larsa ekologisk fetaost
  • 1 liten lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 cm bit ingefära
  • 1 stor morot
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 tsk stött spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk cajennpeppar
  • 2 dl röda linser
  • 7 dl vatten + 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Skala och riv vitlök och ingefära
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, vitlök, ingefära och morot utan att något får färg
  3. Lägg i currypastan, resten av kryddorna och låt det fräsa ihop hastigt
  4. Tillsätt linserna och rör om
  5. Häll i vattnet och buljongen. Låt soppan sjuda i cirka 10-15 minuter tills linserna är mjuka och mixa sedan slät med en stavmixer
  6. Smaka av med salt och peppar, späd eventuellt med lite vatten beroende på hur man vill ha konsistensen

Servering

Servera med yoghurt och smulad feta som topping, ringla gärna över lite extra olivolja över linssoppan – Njut!

Följ oss på Instagram