Pinar, (känd som @petite.foods på Instagram) är en matinspiratör som älskar het mat och som lagar allt turkiskt som hon åt under sin uppväxt. Inspirationen kommer från hennes mamma Süreyya. Här kommer recept på deras favoriträtt, Börek – turkiska filodegsknyten med köttfärsfyllning som serveras med en härligt het yoghurtsås.
BÖREK MED HET YOGHURTSÅS
Portioner: 4
Förberedelse: 30 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 1h
Ingredienser
Börek med köttfärs och potatis:
- Ca 500 g filodeg, kyld
- 500 g nötfärs
- 2 rivna lökar
- 3 potatisar kokta al dente och rivna
- 2 äggulor
- 2 msk olivolja
- 1-2 tsk salt (eller efter smak)
- 2 tsk svartpeppar
- 1 tsk Pul biber-chili
- Nigellafrön
- Sesamfrön
Vitlöksyoghurt med chili:
- 4 dl Larsa turkisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- 5-10 cin biber-chili
- Salt
- Matolja
Pensling:
- 2 dl olivolja
- 1,5 dl Larsa turkisk yoghurt