En len, krämig och god blomkålssoppa som är perfekt när man behöver något värmande. Toppa med med vår goda halloumi och krispiga krutonger.

Blomkålssoppa med halloumi och krutonger

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min 
Totaltid:  30 min

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 200 g Larsa halloumi eller grillost
  • 2 dl Larsa yoghurt, naturell
  • 1 st gul lök
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 st citron, saften
  • Dagsgammalt bröd
  • Persilja
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Skär blomkålen i buketter och hacka löken
  2. Stek lök och blomkål i olivolja på medelvärme i ca 10 min
  3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka tills blomkålen blivit mjuk
  4. Mixa till en slät soppa, rör sedan i yoghurt och smaka av med citronsaft, salt och peppar
  5. Skär halloumin och brödet i tärningar och stek i olivolja tills de får lite färg

Servering

Skeda upp soppan i djupa tallrikar och toppa med halloumi, krutonger och finhackad persilja

Följ oss på Instagram!