Bakade tomater med yoghurt Ät rätten som den är eller servera som en sidorätt, vilket som funkar!

Ingredienser

  • 2 -3 dl Larsa yoghurt
  • 350 gram körsbärstomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk kummin
  • ½ msk råsocker
  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½ msk chiliflakes
  • 3 kvistar av timjan
  • 3 kvistar oregano
  • 1 st lime

Gör så här:

Värm ugnen till 200 °C. Lägg tomaterna i en bakform så att alla tomater ryms. Tillsätt olivolja, spiskummin, råsocker, vitlök, timjan, oregano, lime, en nypa salt och peppar. Rör ihop. Sätt i ugnen i ca 20 minuter tills vätskan börjar koka. Använd grillfunktionen på grillen i ca 5–7 minuter tills tomaterna börjar bryna på toppen.

Blanda yoghurten med rivet limeskal och en nypa salt. Lägg försiktigt tomaterna på yoghurten och toppa med oregano och chili. Ringla gärna extra olivolja över.