Medelhavskyckling i ugn med citron, tomater & feta

  • Tid: 1h
  • Portioner: 4
  • Nivå: Mellan
Medelhavskyckling i ugn med citron, tomater & feta
En enkel vardagsmiddag där allt tillagas på en plåt 🤩 Medelhavskyckling – saftigt och full av smak.
Ingredienser

4 st kycklingklubbor
150 g Larsa fetaost, smulad
250 g körsbärstomater
1 st zucchini, skivad
1 st citron, skivad
2-3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
Kalamataoliver
Färsk persilja (valfritt)
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak

Gör såhär

Förvärm ugnen till 200°C.
Lägg kycklinglåren i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar, paprikapulver och oregano och massera in kryddorna.
Fördela zucchini, vitlök, citron- och tomatskivor runt kycklingen.
Sätt in formen i ugnen ca 30–35 minuter, tills kycklingen nästan är genomstekt och börjat få en fin färg.
Ta ut formen och strö över oliver och smulad feta. Sätt tillbaka in i ugnen i ca 5-10 min till.

Servering
Toppa med persilja och ät tillsammans med ris och yoghurtsås, rostad potatis, eller sallad.

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak