Köttbullemacka 2.0

  • Tid: 45 min
  • Portioner: 4
  • Nivå: Svår
Köttbullemacka på pitabröd
Saftiga köttbullar på en bädd av krämig vitlöksyoghurt – serverade på varmt bröd. En smakfest i varje tugga!
Ingredienser

2 dl Larsa yoghurt, naturell
4 st pitabröd / somunbröd
500 g nöt – / bland- eller lammfärs
1 dl panko
1 st ägg
1 tsk malen spiskummin
2 tsk chiliflakes
1 dl hackad persilja
1 st riven vitlöksklyfta
Gurka
Dill
Olivolja
Salt och peppar efter tycke och smak

Gör såhär

Blanda samman färs, panko, ägg, spiskummin, chiliflakes, persilja, vitlök, salt och peppar.
Rulla köttbullarna i önskad storlek.
Stek i olja tills de får en fin färg.
Skär upp gurkan och löken i skivor
Rör ihop yoghurt med dill, pressad vitlöksklyfta, salt och peppar

Servering
Värm brödet och servera köttbullarna på en bädd av vitlöksyoghurten och toppa med gurka och rödlök, ringla över lite olivolja och njut!

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak