Yoghurtpannacotta med mango
- Tid:
 - Portioner: 4
 - Nivå: Mellan
 
        
    En len yoghurtpannacotta med söt, solmogen mango – sommar i varje sked 🌞🥭
Ingredienser
Ingredienser
2 dl Larsa yoghurt, vanilj
3 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
Mangosås
250 g mango, fryst och tinad
2 msk florsocker
1 st gelatinblad
Gör såhär
Tillagning
1.      Lägg gelatinbladen (2 st) i kallt vatten i 5 minuter
2.      Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull, ta av från värmen
3.      Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden tills de lösts upp
4.      Låt svalna i ca 10 min och rör sedan ner yoghurten
5.      Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 4 h
6.      Lägg gelatinblad (1 st) i kallt vatten i 5 minuter
7.      Mixa mangon slät
8.      Värm upp mangon på medelvärme och vispa i florsockret
9.      Ta bort från värmen och rör ner det urkramade gelatinbladet till det löses upp
10.  Låt svalna och fördela mangosåsen på pannacottan, ställ i kyl i 1-2 h
Servering
Garnera med några blad citronmeliss eller mynta precis innan servering
Följ oss på Instagram!
                            
                            