Yoghurtpannacotta med mango
- Tid:
- Portioner: 4
- Nivå: Mellan

En len yoghurtpannacotta med söt, solmogen mango – sommar i varje sked 🌞🥭
Ingredienser
Ingredienser
2 dl Larsa yoghurt, vanilj
3 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1 tsk vaniljpulver
Mangosås
250 g mango, fryst och tinad
2 msk florsocker
1 st gelatinblad
Gör såhär
Tillagning
1. Lägg gelatinbladen (2 st) i kallt vatten i 5 minuter
2. Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull, ta av från värmen
3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden tills de lösts upp
4. Låt svalna i ca 10 min och rör sedan ner yoghurten
5. Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 4 h
6. Lägg gelatinblad (1 st) i kallt vatten i 5 minuter
7. Mixa mangon slät
8. Värm upp mangon på medelvärme och vispa i florsockret
9. Ta bort från värmen och rör ner det urkramade gelatinbladet till det löses upp
10. Låt svalna och fördela mangosåsen på pannacottan, ställ i kyl i 1-2 h
Servering
Garnera med några blad citronmeliss eller mynta precis innan servering
Följ oss på Instagram!