Yoghurtpannacotta med mango

  • Tid:
  • Portioner: 4
  • Nivå: Mellan
En len yoghurtpannacotta med söt, solmogen mango – sommar i varje sked 🌞🥭
Ingredienser

Ingredienser
2 dl Larsa yoghurt, vanilj
3 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1 tsk vaniljpulver

Mangosås
250 g mango, fryst och tinad
2 msk florsocker
1 st gelatinblad

Gör såhär

Tillagning

1.      Lägg gelatinbladen (2 st) i kallt vatten i 5 minuter
2.      Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull, ta av från värmen
3.      Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden tills de lösts upp
4.      Låt svalna i ca 10 min och rör sedan ner yoghurten
5.      Häll upp i serveringsglas och ställ i kylen i minst 4 h
6.      Lägg gelatinblad (1 st) i kallt vatten i 5 minuter
7.      Mixa mangon slät
8.      Värm upp mangon på medelvärme och vispa i florsockret
9.      Ta bort från värmen och rör ner det urkramade gelatinbladet till det löses upp
10.  Låt svalna och fördela mangosåsen på pannacottan, ställ i kyl i 1-2 h

Servering
Garnera med några blad citronmeliss eller mynta precis innan servering

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak