Yoghurtbräck med smak av jul
- Tid: 4 h
- Portioner: 6-8
- Nivå: Lätt
Enkel yoghurtbräck, christmas edition ❄️✨
Ingredienser
500 g Larsa yoghurt, naturell
2–4 msk lönnsirap eller honung
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Frystorkade jordgubbar
Blåbär, frysta eller färska
Nötter (t.ex. pistage, cashew, valnöt)
Kanel, malen
Myntablad
Kanelstänger (för dekoration)
Gör såhär
Klä en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
Blanda samman yoghurt med lönnsirap/honung och vaniljpulver i en skål.
Häll yoghurten på plåten och bred ut den till ett jämnt lager, cirka 1–1,5 cm tjockt.
Strö över frystorkade jordgubbar, blåbär, nötter och mynta.
Lägg eventuellt dit några kanelstänger som dekoration.
Ställ plåten i frysen i minst 3–4 timmar, eller tills allt är helt genomfryst.
Ta ut yoghurtbarken och bryt eller skär den i bitar.
Servering
Yoghurtbark mjuknar snabbt, så ät den direkt från frysen.
Föl oss på Instagram!