Äppelkaka med yoghurtgrädde

  • Tid: 1h 5 min
  • Portioner: 6-8
  • Nivå: Mellan
En saftig äppelkaka som är lätt att älska! Servera till fikat med en klick yoghurtgrädde.
Ingredienser

125 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 dl valfri naturell Larsa yoghurt
1 st ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 st äpplen
2 msk socker
1 msk kanel

Till yoghurtgrädde
1,5 dl valfri naturell Larsa yoghurt
1,5 dl vispgrädde

Gör såhär
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop socker och smör till en jämn smet.
  3. Vispa i ägg och yoghurt.
  4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och skikta sedan ner blandningen i smeten och rör ihop till en slät smet.
  5. Häll i smeten i en smörad och bröad ugnsform, gärna rund och ca 24 cm i diameter.
  6. Skär äpplen i jämna klyftor och vänd dem i en blandning av kanel och socker så att varje sida är täckt.
  7. Tryck ner äppelskivorna i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
  8. Vispa upp grädden och blanda därefter ner yoghurt.
  9. Servera den gräddade kakan med en rejäl klick yoghurtgrädde.

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak