Ananaspaj med grekisk yoghurt

  • Tid: 60 min
  • Portioner: 6-8
  • Nivå: Mellan
Ananaspaj med grekisk yoghurt
Ljuvlig ananaspaj med grekisk yoghurt – en fräsch och krämig twist på klassikern (men minst lika god), perfekt till sommarfikat! 🌿🍍🥧
Ingredienser

Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 burk krossad ananas (ca 435 g)
2 dl Larsa grekisk yoghurt, naturell eller vanilj
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme).
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Smält smöret, häll i och rör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och grekisk yoghurt och rör ner den avrunna ananasen.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter, tills fyllningen har stelnat och fått lite färg.

Servering:
Pajen är god både ljummen och kall. Servera gärna med uppvispad vaniljyoghurt och garnera med mynta.

Följ oss på Instagram!

Relaterade recept

Med Larsa får du tillgång till en hel värld av spännande recept och färgstarka maträtter. Upptäck dina favoriter!
Äkta grekisk yoghurt

Hitta din favoritsmak