Äkta Grekisk filtrerad Yoghurt (0% fett, 10% protein) nu i portionsförpackning!

För ett år sedan introducerade vi en unik filtrerad yoghurt från Grekland innehållande 10% protein och 0% fett. Efter ett framgångsrikt år och positivt mottagande från såväl konsument som dagligvaruhandel kompletterar Larsa med en praktisk portionsförpackning på 150 g. Larsas grekiska sortiment, är som sig bör, filtrerad och tillverkad enligt grekiskt recept och tradition. Passar perfekt att äta till frukost, mellanmål eller ”on the go”.

Yoghurt är en viktig basvara i matkulturen runt Mellanöstern och östra Medelhavet och tillsammans med övrigt färskvarusortiment har Larsa med åren lyckats skapa en hög trovärdighet vad gäller genuina smaker från dessa kök! Larsas nisch och signum har sedan starten varit passion och kunskap om den rika yoghurtkulturen som i årtusenden har varit en viktig basvara runt östra Medelhavet och Mellanöstern.

”Larsas sortiment består bl a av filtrerade/ avrunnen delikatessyoghurt av medelhavskaraktär vilket idag blivit ett uppskattat komplement i mejerikylen och fått ett rejält uppsving det senaste åren. Tack vare modern teknik har vi genom vår grekiska leverantör möjlighet att erbjuda ett fettsnålt och proteinrikt alternativ, utan några tillsatser. Grekisk yoghurt är ett mathantverk som vi är otroligt stolt att få lyfta fram och komplettera mejeridisken med” säger Maria Meizar, Marknadsansvarig Larsa Foods.

Mer om Yoghurt…..

Yoghurt är unik!
Förutom att äta den helt naturell som ett hälsosamt mellanmål så finns det en mängd av recept där du kan använda den. Allt från förrätter och huvudrätter till soppor, såser och efterrätter. För att få receptinspiration kan du kolla in vår Instagram. Produkten är även en viktig källa vad gäller kalcium, fosfor och vitaminer B1, B2 och B12.

Den har i tusentals år varit en populär produkt i Mellanöstern och runt Östra Medelhavet och alltid utgjort en viktig basvara i Medelhavskosten. Idag konsumeras det i hela världen. År 1994 introducerade vi 10 % yoghurt i hink till Sverige. Larsas grundare Husam Meizer letade länge efter en produkt med den milda naturella smaken han själv var uppväxt med i södra Irak, forntida Mesopotamien. Under flera år var vi ensamma på marknaden med vår 10% i den gröna hinken och den turkiska drycken Ayran. Dessa två produkter tillhör bassortimentet i företaget Larsa och vi är så glada att man även här i Sverige uppskattar matkulturen från Östra medelhavet.

Olika sorters yoghurt
Den kan vara mild, gräddig, syrlig eller sur. Den kan vara så tjock i konsistensen att skeden fastnar i burken eller tunn och rinnande eller kanske någonstans däremellan.  I Larsas sortiment finner du 4 olika sorter. Se alla här.

Fler nyheter