Ananaspaj med grekisk yoghurt
- Tid: 60 min
- Portioner: 6-8
- Nivå: Mellan
Ljuvlig ananaspaj med grekisk yoghurt – en fräsch och krämig twist på klassikern (men minst lika god), perfekt till sommarfikat! 🌿🍍🥧
Ingredienser
Botten:
150 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1 burk krossad ananas (ca 435 g)
2 dl Larsa grekisk yoghurt, naturell eller vanilj
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör såhär
Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme).
Blanda vetemjöl, socker och bakpulver i en skål.
Smält smöret, häll i och rör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och grekisk yoghurt och rör ner den avrunna ananasen.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25–30 minuter, tills fyllningen har stelnat och fått lite färg.
Servering:
Pajen är god både ljummen och kall. Servera gärna med uppvispad vaniljyoghurt och garnera med mynta.
Följ oss på Instagram!