Vitost

Välkommen till Larsa Foods’ utbud av vitost, en äkta pärla bland Medelhavets många ostar. Med dess behagliga syrlighet och tydliga sälta är vitost en oumbärlig del i många maträtter.

Feta, Halloumi, Anari, Labneh och Oriental White är några av de vanligaste, godaste och enklaste att servera!

Utforska våra olika typer av Vitost

Dyk in i Larsa Foods’ rika utbud av vitost och andra delikatesser från Medelhavet. För grillälskaren har vi robust grillost som behåller sin form under grillning. Den mjuka och milda Anari-osten passar perfekt till både frukt och honung, medan den populära halloumi ger en mild och saltig smakupplevelse.

För dem som gillar robusta smaker, erbjuder vi getost med sin distinkta karaktär. Du hittar även den grekiska klassikern fetaost och krämiga labneh i vårt sortiment. Vi avslutar vårt ostutbud med den fräscha Oriental White som bidrar med en exotisk touch till maträtter.

Oavsett om du söker starka eller milda smaker, är vi på Larsa Foods övertygade om att du kommer hitta osten som passar just dina smaklökar.

Vitost hel bit, tärnad eller smulad

De flesta av våra ostar kommer i hel bit så att du enkelt kan anpassa hur du vill ha din ost. Dela i större bitar eller smula osten över en sallad. Ett annat gott tips är att ta 150 g bitar som de är och äta direkt från ugnen varm med ringlad honung eller grönsaker som tillbehör.

En mångsidig smakupplevelse

Vår vitost är mer än bara en ost, den är en källa till fantastiska smaker. Varje bit har en behaglig syrlighet, som gifter sig perfekt med den tydliga sältan, samtidigt som osten har en fast men krämig konsistens.

Tillverkad av pastöriserad mjölk

Vitosten är en traditionell Medelhavost som framställs av pastöriserad mjölk. Mjölken kan vara från ko, get, eller får, och varierar beroende på den specifika varianten av vitost.

I tillverkningen används också ystenzym, vilket hjälper till att koagulera mjölken och göra så att osten har en fast struktur. Salt tillsätts för att förbättra hållbarheten och förstärka smaken så att varje bit har en behaglig och tydlig sälta.

Vanliga frågor och svar:

Är Vitost och feta samma sak?

Nej, vitost och feta är olika typer av ost. Båda är vita ostar men de skiljer sig åt i smak och konsistens.

Vad har man Vitost till?

Den kan användas som salladsost, matlagningsost, smulas över varma rätter så som fisk, eller serveras i hel bit som den är.

Vad är Vitost gjort av?

Vitosten är gjord av pastöriserad mjölk, salt och ystenzym. Den kan göras på ko-, får- eller getmjölk, eller en blandning av dessa.

Hur smakar Vitost?

Osten har en mild och krämig smak med en behaglig syrlighet och en tydlig sälta. Den har en fast men smulig konsistens.