Dessa zucchinistavar med dipp är fulla av smak och försvinnande goda! Servera som tilltugg eller tillbehör för middagen.
Zucchinistavar i ugn med vitlöksdipp
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 25 min
Totaltid: 40 min
Ingredienser
- 1 dl Larsa yoghurt, naturell
- 1 st stor zucchini eller två mindre
- 1 st ägg
- 1 dl panko ströbröd
- 1 dl parmesan
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk oregano, torkad
- 1 tsk timjan, torkad
- Koriander, färsk (eller annan ört som du gillar)
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 ° C
- Blanda ihop yoghurt, pressa i vitlöken, finhackad koriander, salta och peppra och ställ i kyl under tiden som stavarna är i ugnen
- Skär upp zucchini i stavar, se till att de är torra med hjälp av hushållspapper
- Vispa upp ägget i en skål
- Blanda i ihop panko, riven parmesan och kryddorna i en annan skål
- Doppa stavarna i ägget och sedan i pankoblandningen. Se till att stavarna blir täckta av blandningen
- Rada upp dem på en bakplåtspapperklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Vänd de efter halva tiden
Servering
Servera direkt tillsamman med vitlöksdippan
Följ oss på Instagram!