Dessa zucchinistavar med dipp är fulla av smak och försvinnande goda! Servera som tilltugg eller tillbehör för middagen.

Zucchinistavar i ugn med vitlöksdipp

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 25 min
Totaltid: 40 min

Ingredienser

  • 1 dl Larsa yoghurt, naturell
  • 1 st stor zucchini eller två mindre
  • 1 st ägg
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl parmesan
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk timjan, torkad
  • Koriander, färsk (eller annan ört som du gillar)
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 ° C
  2. Blanda ihop yoghurt, pressa i vitlöken, finhackad koriander, salta och peppra och ställ i kyl under tiden som stavarna är i ugnen
  3. Skär upp zucchini i stavar, se till att de är torra med hjälp av hushållspapper
  4. Vispa upp ägget i en skål
  5. Blanda i ihop panko, riven parmesan och kryddorna i en annan skål
  6. Doppa stavarna i ägget och sedan i pankoblandningen. Se till att stavarna blir täckta av blandningen
  7. Rada upp dem på en bakplåtspapperklädd plåt och tillaga i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Vänd de efter halva tiden

Servering

Servera direkt tillsamman med vitlöksdippan

Följ oss på Instagram!