När äpplen bakas i ugn händer något magiskt med smaken. Passa på i skördetid när det finns gott om svenska höstmogna äpplen! Den som älskar vanilj eller kardemumma smaksätter yoghurtgrädden med 2 kryddmått vaniljfrön alternativt 1 tsk stött kardemumma.

Ingredienser

  • 1 bägare Larsa yoghurt
  • 1 dl grädde
  • 4 äpplen
  • 4 msk socker
  • 25 g smör
  • 1 dl rostade hasselnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Halvera äpplena, kärna ur dem och baka i ugn tillsammans med smör, socker och lite kanel på 150 grader varmluft i ca 45 minuter. Vispa 1-1,5 dl grädde lätt och vänd därefter i 1 dl Larsa Grekisk yoghurt. Smaksätt gärna med lite mortlad kardemumma och florsocker. Häll rikligt med yoghurtgrädden över de bakade äpplena och servera med rostade hasselnötter. Detta är en sååå god och frisk dessert som vi tycker ni alla ska testa! 

Receptet och bild är framtaget av @tuvessonskan