En smakrik kikärtssallad, perfekt balanserad med rostade kikärtor. Dressingen av olivolja och citronsaft ger en syrlighet som förhöjer varje tugga. Perfekt som sidorätt eller huvudmåltid. Enkel att förbereda och passar för alla tillfällen när du vill kombinera god smak med hälsosam mat.

SYRLIG KIKÄRTSSALLAD MED VITOST

Portioner: 2-3
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 30 min

Ingredienser

  • 1 frp färdigkokta kikärtor
  • 1 frp Oriental White Extra Creamy
  • 1 st citron
  • 1 st rödlök, liten
  • ½ st isbergsallad
  • ½ st selleri
  • ½ st gurka
  • ½ st kruka koriander
  • 65 g ruccula
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

    Tillagning

    1. Häll ut spadet från kikärtorna, låt de rinna av en stund
    2. Ringla olivolja över kikärtorna och häll på kryddorna, blanda väl och rosta i ugn eller airfryer i 200 C, tills de får lite färg
    3. Skölj grönsakerna och hacka de i önskad storlek
    4. Pressa i citronen och ringla över olivolja, salta och peppra efter smak
    5. Tillsätt de rostade kikärtorna och blanda samman allt
  1.  

Servering

Toppa salladen med smulad vitost och servera tillsammans med en kall ayran!

Följ oss på Instagram