Här har vi en underbart god smördegspizza med smak av getost och fikon. En perfekt smakkombination och med en färdig deg sparar vi en massa tid! Ett ljuvligt tilltugg till julfestligheterna.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min

Smördegspizza

Ingredienser

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen på en bakplåtspapperklädd plåt och skär den på längden (på mitten), så att du får två långsmala rektangelformade pizzor.
  2. Nagga smördegen med en gaffel och bred över ett tunt lager marmelad.
  3. Rör ihop getost och yoghurt i en liten skål, smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela blandningen över degen, men undvik kanterna, ca 1 cm inåt.
  5. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop dem.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servering

  1. Servera tillsammans med en fräsch ruccolasallad och en näve torrrostade valnötter.

Följ oss på Instagram