En god och värmande tomatsoppa. För ett extra djup och godare smak rostar vi tomaterna i ugnen. Toppa med labneh och nötter för extra smak.
ROSTAD TOMATSOPPA MED LABNEHBOLLAR
Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 60 min
Ingredienser
- Larsa labneh, naturell
- 1,5 kg tomater
- 5 dl vatten
- 1 st lök
- 5 st vitlöksklyftor
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1,5 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- 1 tsk rökt paprika
- 1 tsk rosmarin, torkad
- En näve färsk basilika
- Olivolja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 °C
- Dela tomaterna på mitten och skär löken i mindre bitar
- Lägg allt på en ugnsplåt tillsammans med den oskalade vitlöken, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar
- Rosta i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller till dess att tomat och lök är mjuk
- Fräs tomatpurén med olivolja och kryddor i en kastrull på medium värme. Tillsätt vatten och låt koka upp, lägg även i buljongtärningarna
- Ta ut plåten ur ugnen och ta varsamt bort skalet från lök och vitlök
- Vänd ner tomat och lökblandningen i kastrullen, tillsätt grädde blanda jämnt med en stavmixer
Servering
- Servera i djupa tallrikar och toppa med basilika och labnehbollar, njut!
Följ oss på Instagram!