En god och värmande tomatsoppa. För ett extra djup och godare smak rostar vi tomaterna i ugnen. Toppa med labneh och nötter för extra smak.

ROSTAD TOMATSOPPA MED LABNEHBOLLAR

Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 60 min

Ingredienser

  • Larsa labneh, naturell
  • 1,5 kg tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 st lök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk rökt paprika
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • En näve färsk basilika
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 °C
  2. Dela tomaterna på mitten och skär löken i mindre bitar
  3. Lägg allt på en ugnsplåt tillsammans med den oskalade vitlöken, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller till dess att tomat och lök är mjuk
  5. Fräs tomatpurén med olivolja och kryddor i en kastrull på medium värme. Tillsätt vatten och låt koka upp, lägg även i buljongtärningarna
  6. Ta ut plåten ur ugnen och ta varsamt bort skalet från lök och vitlök
  7. Vänd ner tomat och lökblandningen i kastrullen, tillsätt grädde blanda jämnt med en stavmixer

Servering

  1. Servera i djupa tallrikar och toppa med basilika och labnehbollar, njut!
 

Följ oss på Instagram