Vi bjuder vi på ett urgott recept på rostad spetskål som serveras på en bädd av yoghurt. Prova! Ni lär inte ångra er.

Rostad spetskål på en bädd av yoghurt

Portioner: 2-4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 45 min

Ingredienser

  • 1 st spetskål
  • 4 dl Larsa yoghurt, naturell
  • 1 frp Larsa Feta
  • ½ st citron, saften
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chiliflakes (valfritt)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Honung
  • Olivolja
  • Hasselnötter
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 ° C
  2. Ha i yoghurten i en skål, pressa i citronsaften och pressa i vitlöksklyftan, salta, peppra och blanda väl. Ställ sedan i kylen
  3. Dela spetskålen i fyra klyftor
  4. Blanda ihop kryddorna i en skål tillsammans med olivolja, pensla blandningen på spetskålklyftorna
  5. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills kålen blir mjuk. Om klyftorna blir för mörka kan du täcka över dem med aluminiumfolie resterande tid
  6. Hacka hasselnötterna grovt och rosta i ugnen i ca 5 min

Servering

Lägg upp yoghurt på en tallrik, lägg över en spetskål, smula över vitost, ha i önskad mängd hasselnötter och ringla honung över. Toppa med örter efter smak för en fin färgklick och extra smak.

Följ oss på Instagram!