Vi bjuder vi på ett urgott recept på rostad spetskål som serveras på en bädd av yoghurt. Prova! Ni lär inte ångra er.
Rostad spetskål på en bädd av yoghurt
Portioner: 2-4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 45 min
Ingredienser
- 1 st spetskål
- 4 dl Larsa yoghurt, naturell
- 1 frp Larsa Feta
- ½ st citron, saften
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk chiliflakes (valfritt)
- 1 tsk vitlökspulver
- Honung
- Olivolja
- Hasselnötter
-
Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 ° C
- Ha i yoghurten i en skål, pressa i citronsaften och pressa i vitlöksklyftan, salta, peppra och blanda väl. Ställ sedan i kylen
- Dela spetskålen i fyra klyftor
- Blanda ihop kryddorna i en skål tillsammans med olivolja, pensla blandningen på spetskålklyftorna
- Tillaga i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills kålen blir mjuk. Om klyftorna blir för mörka kan du täcka över dem med aluminiumfolie resterande tid
- Hacka hasselnötterna grovt och rosta i ugnen i ca 5 min
Servering
Lägg upp yoghurt på en tallrik, lägg över en spetskål, smula över vitost, ha i önskad mängd hasselnötter och ringla honung över. Toppa med örter efter smak för en fin färgklick och extra smak.
Följ oss på Instagram!