Potatis på pizza är ett genialiskt drag smakmässigt men sötpotatis på pizza är om möjligt snäppet ännu vassare! I just detta pizzareceptet skapas en smakkombination av sött och salt som bara måste provas! Man kan självklart variera och experimentera med toppings som man själv gillar.
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 45 min
Totaltid: 1 h
Pizza
Ingredienser
Pizzabotten:
- 0,25 pkt jäst
- 1,5 dl vatten
- 1 msk Larsa olivolja
- 4-4,5 dl vetemjöl
Topping:
- 2-3 msk cremé fraiche
- 2-3 msk Larsa Grekisk yoghurt
- 1 st sötpotatis, mellanstor
- 75 g Larsa fetaost / Oriental White
- 0,5 pkt mozzarella
- 2 msk solroskärnor
- 1 tsk chiliflingor
- Salt och peppar efter tycke och smak
- Ruccola
Tillagning
- Förvärm ugnen till 225 grader.
- Smula jästen i en bunke, häll över fingervarmt vatten och rör om tills allt lösts upp.
- Tillsätt olivolja och salt under omröring.
- Blanda i vetemjöl lite i taget tills det blir en slät deg.
- Jäs under en bakduk i ca 45 minuter.
- Skär potatisen i tunna skivor, dra isär mozzarellan och smula vitosten.
- Ta upp degen på lätt mjölat bakplåtspapper och tryck ut pizzadegen.
- Bred på crème fraiche på botten, fördela potatisen jämnt över pizzan och lägg sedan på mozzarellan, chiliflakes, flingsalt och peppar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
- Ta ut och klicka på grekisk yoghurt, strö över vitosten, solroskärnorna och toppa med färsk ruccola.
Följ oss på Instagram!