Ett försvinnande gott tilltugg med feta och grönkålsröra att servera under juldagarna.

Pitachips

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 5 min
Totaltid: 20 min

Ingredienser

  • Pitabröd
  • 100 g grönkål
  • 0,5 pkt Larsa Feta
  • 0,5 st citron, saften
  • 3 msk Larsa olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödet i trekanter och pensla båda sidor med olivolja, lägg på en plåt och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter eller tills de börjar få färg. 
  3. Ansa de grova stjälkarna från grönkålen och hacka bladen fint.
  4. Tillsätt olivolja, citronsaft, salt och peppar och massera grönkålen i några minuter, eller tills den mjuknar.
  5. Smula fetaosten och blanda samman den med grönkålen.
  6. Klicka över en generös mängd av grönkålsblandningen på varje brödbit.

Servering

  1. Servera som tilltugg innan middagen.  

Följ oss på Instagram