Nygräddade, gyllenbruna pannkakor till frukost är en svårslagen succé! Här toppar vi dem med yoghurt, honung och bär 🍓

Pannkakor med grekisk yoghutr och bär

Förberedelse: 20 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 40 min

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • 3 – 3,5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning
       Topping:
  • 2 dl valfri Larsa yoghurt
  • Honung (valfritt)
  • Karamellfärg, några droppar
  • Färska bär

Tillagning

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet
  2. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen
  3. Rör i kolsyrat vatten och låt stå i kylskåp i minst 30 min, så att smeten sväller
  4. Ha i yoghurt i en skål och droppa i önskad mängd karamellfärg, blanda samman
  5. Låt stå i kylskåpetmedan pannkakorna steks gyllenbruna i smör

Servering

Klicka över yoghurten på de frasiga pannkakorna, ringla över honung och ät tillsammans med bär och njut av en god stund

Följ oss på Instagram!