Nygräddade, gyllenbruna pannkakor till frukost är en svårslagen succé! Här toppar vi dem med yoghurt, honung och bär 🍓
Pannkakor med grekisk yoghutr och bär
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 40 min
Ingredienser
- 5 dl mjölk
- 1 dl kolsyrat vatten
- 3 – 3,5 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 1 krm salt
- Smör till stekning
Topping:
- 2 dl valfri Larsa yoghurt
- Honung (valfritt)
- Karamellfärg, några droppar
- Färska bär
Tillagning
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet
- Vispa sedan i resten av mjölken och äggen
- Rör i kolsyrat vatten och låt stå i kylskåp i minst 30 min, så att smeten sväller
- Ha i yoghurt i en skål och droppa i önskad mängd karamellfärg, blanda samman
- Låt stå i kylskåpetmedan pannkakorna steks gyllenbruna i smör
Servering
Klicka över yoghurten på de frasiga pannkakorna, ringla över honung och ät tillsammans med bär och njut av en god stund
Följ oss på Instagram!