En mustig och värmande soppa som passar perfekt nu till vintern. Väldigt smakrik och blir klar på 30 minuter! Det är även gott att toppa med labnehbollar. Gör en stor sats och förvara i en lufttät matlåda i kylen, då håller den i ca fem dagar.

MUSTIG LINSSOPPA

Portioner: 4
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Totaltid: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl Larsa yoghurt, naturell
  • 1 l vatten
  • 3 dl röda linser
  • 2 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st citron, saften
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • Koriander
  • Persilja
  • Spiskummin
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Finhacka lök och vitlök. Skala och skär upp potatisen i tärningar
  2. Fräs lök och vitlök i en kastrull i lite olja, tillsätt tomatpuré och potatisen och fräs en stund till på medelvärme
  3. Tillsätt vatten, linser och alla kryddor
  4. Låt koka upp, sänk sedan till medelvärme och låt puttra i ca 20-30 minuter. Tills potatisen blir mjuk
  5. Rör om då och då så att linserna inte bränner fast i botten, tillsätt mer vatten vid behov
  6. Avsluta med att ha i citronsaften och finhackad persilja

Servering

Servera i en djup skål, toppa med en stor klick naturell yoghurt och koriander

Följ oss på Instagram