Om ni inte har smakat på muhammara, är det hög tid nu! En underbart god dipp med röd paprika och valnötter som bas. Det går även utmärkt att bre på mackan.

Muhammaratoast, toppad med vitost

Portioner: 4
Förberedelse: 20 min
Tillagning: 25 min
Totaltid: 45 min

Ingredienser

  • Pitabröd
  • Oriental White, valfri 
  • 3 st röda paprikor
  • 100 g valnötter
  • 3 msk granatäppelsirap
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk chiliflakes
  • ½ tsk kummin
  • ½ dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • Vitlök, en klyfta
  • Citronjuice, efter smak
  • Persilja

Tillagning

1. Förvärm ugnen till 225 grader
2. Placera paprikan på en bakplåtsklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills skinnet          börjar svartna
3. Ta ut ur ugnen och sätt aluminiumfolie över i ca 10 minuter, dra sedan av skinnet och plocka bort kärnhuset
4. Ha i alla ingredienser förutom paprikan i en matberedare eller mixer och pulsera några gånger. Ha i                paprikan och pulsera 4-5 gånger till
5. Dela pitabrödet på mitten så att det blir två delar och rosta dem

Servering

Toppa det rostade brödet med muhammaran och smula över vitost och hackad persilja, avnjut med en god, kall ayran till!

Följ oss på Instagram