Små underbara donuts som passar perfekt till både fest och vardagslyx. Toppingen kan varieras oändligt med glasyr och strössel efter smak! 

Mini donuts

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 8 min
Total tid: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 dl Larsa turkisk yoghurt
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 25 gram smör
  • En nypa salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en donutplåt.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser.
  4. Smält smöret och rör ihop med yoghurten samt ägget.
  5. Blanda samman de torra och blöta ingredienserna och fyll en spritspåse och spritsa ner degen i donutplåten.
  6. Ställ in i ugnen i 8 minuter.
  7. Låt svalna och toppa sedan med valfri topping.
    I detta recept har vi valt att toppat med smält choklad och florsocker. 

Följ oss på Instagram