Har ni provat att ha i potatisbullar i våffeljärn? Life-hack och URGOTT! Här har vi använt de krispiga potatisvåfflorna i en sallad för extra god smak och knaprighet. Vill man så kan man även göra en god röra med grekisk yoghurt och örter/räkor/rom och klicka över våfflorna för ett gott tilltugg alternativ när man har besök.
Matig sallad med labneh
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 5 min
Totaltid: 15 min
Ingredienser
- 6 st potatisbullar, frysta
- Larsa labneh, valfri smak
- 0,5 dl matvete
- 175 g småbladsmix
- 1/2 st citron, saften
- 2 st rädisor
- Granatäpplekärnor
- Olivolja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet
- Vispa sedan i resten av mjölken och äggen
- Rör i kolsyrat vatten och låt stå i kylskåp i minst 30 min, så att smeten sväller
- Ha i yoghurt i en skål och droppa i önskad mängd karamellfärg, blanda samman
- Låt stå i kylskåpetmedan pannkakorna steks gyllenbruna i smör
Servering
Klicka över yoghurten på de frasiga pannkakorna, ringla över honung och ät tillsammans med bär och njut av en god stund
Följ oss på Instagram!