Har ni provat att ha i potatisbullar i våffeljärn? Life-hack och URGOTT! Här har vi använt de krispiga potatisvåfflorna i en sallad för extra god smak och knaprighet. Vill man så kan man även göra en god röra med grekisk yoghurt och örter/räkor/rom och klicka över våfflorna för ett gott tilltugg alternativ när man har besök.

Matig sallad med labneh

Förberedelse: 10 min
Tillagning: 5 min
Totaltid: 15 min

Ingredienser

  • 6 st potatisbullar, frysta
  • Larsa labneh, valfri smak
  • 0,5 dl matvete
  • 175 g småbladsmix
  • 1/2 st citron, saften
  • 2 st rädisor
  • Granatäpplekärnor
  • Olivolja
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet
  2. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen
  3. Rör i kolsyrat vatten och låt stå i kylskåp i minst 30 min, så att smeten sväller
  4. Ha i yoghurt i en skål och droppa i önskad mängd karamellfärg, blanda samman
  5. Låt stå i kylskåpetmedan pannkakorna steks gyllenbruna i smör

Servering

Klicka över yoghurten på de frasiga pannkakorna, ringla över honung och ät tillsammans med bär och njut av en god stund

Följ oss på Instagram!