Limemarinerade fruktspett är både ett gott och färgglatt tilltugg.
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 30 min
Totaltid: 40 min
Fruktspett
Ingredienser
Limemarinad
- 1 dl vatten
- 1 Lime
- 1 dl strösocker
Kanel och honungsyoghurt dipp
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 3 msk flytande honung
- 1 tsk kanel
Tillagning
- Koka ihop vatten och socker några minuter tills sockret lösts upp.
- Tvätta limen, riv skalet och pressa ur saften.
- Blanda limeskal och saft med sockervattnet.
- Låt svalna.
- Dela frukten i mindre bitar och lägg dem i en skål och blanda ihop försiktigt.
- Häll lime-marinaden över frukten och låt stå i kyl i minst 30 minuter
- Till dippen, rör ihop kanel, honung och yoghurt.
Följ oss på Instagram!