En smakkombination som är för god för att inte tipsa om är Feta tillsammans med grönkål. Den här grönkålssalladen kan du med fördel förbereda flera timmar innan servering. Vi masserar in olivolja, salt och lite citronsaft så att kålen mjuknar. Sedan smular vi över vår ekologiska fetaost. Servera med krutonger, solroskärnor och kanske lite granatäpple. Gott som både tillbehör eller som en rätt i sig! Do it!

Ingredienser

  • 1 pkt Larsa fetaost
  • 200 g färsk grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl rostade solroskärnor (eller mandelflan)

Gör så här:

Ansa grova stjälkar från grönkålen. Krama grönkålen i en stor serveringsskål med olja, salt och pressad citron så kålen mjuknar. Bryt Feta med händerna och njut av denna grönkålssallad. 

Recept @tuvessonskan Fotograf @fotografmiriampreis