Granola bars kan vara goda som mellanmål eller frukost när man är på språng. Förbered gärna i förväg och ät när energinivån blir låg. Variera receptet med favoritnötter, torkad frukt och bär. Den härliga yoghurtglazen är pricken över i:et!  

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 2 h
Total tid: 2 h 15 min

Granola bar med yoghurtglaze

Ingredienser

Granola bars:
  • 5 dl havregryn
  • 3.5 dl kalaspuffar
  • 2 dl jordnötssmör eller cashewsmör
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 msk krossade nötter (t ex cashew, mandel)
  • 1,5 dl honung
  • 1 dl frystorkade bär (t ex hallon, blåbär)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk salt
     

    Yoghurtglaze:
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl Larsa grekisk yoghurt
  • 2 msk honung
  • 1 msk vatten
  • 1 msk gelatinsocker
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Vänd ner jordnötssmör/cashewsmör och honung i en skål och mikra i ca 45 sekunder.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  3. Klä en ugnsform 33 x 23 x 5 i bakplåtspapper och pressa ner mixen i formen.
  4. Frys ner i cirka 2 timmar, ta sedan ut och skär bitar i önskad storlek och lägg tillbaka bitarna i frysen.

Glaze:

  1. Vispa in gelatinsocker med vatten, låt stå i 10 minuter.
  2. Blanda ihop yoghurt, honung och salt och mikra i 15 sekunder, alternativt hetta upp i kastrull.
  3. Blanda och mikra (hetta upp) därefter i ytterligare 15 sekunder.
  4. Vispa in gelatinet i den varma yoghurtmixen.
  5. Häll över florsocker och vispa mixen slätt i några minuter.
  6. Doppa varje bar i yoghurtmixen och rada upp dem i en bakplåtsklädd form, låt det gärna vara några cm avstånd mellan varje bar.
  7. Täck dem inte utan låt baren, med glaze sidan uppe, stå i ett dygn eller tills glazen stelnat. Om man önskar kan man vända på dem och ringla över glaze även på den andra sidan.
  8. Låt stå för att stelna i ytterligare ett dygn. 

Följ oss på Instagram!