Granola bars kan vara goda som mellanmål eller frukost när man är på språng. Förbered gärna i förväg och ät när energinivån blir låg. Variera receptet med favoritnötter, torkad frukt och bär. Den härliga yoghurtglazen är pricken över i:et!
Ingredienser
Granola bars:
5 dl havregryn
3.5 dl kalaspuffar
2 dl jordnötssmör eller cashewsmör
1 dl kokosflingor
3 msk krossade nötter (t ex cashew, mandel)
1,5 dl honung
1 dl frystorkade bär (t ex hallon, blåbär)
1 tsk vaniljpulver
0,5 tsk salt
Yoghurtglaze:
5 dl florsocker
1 dl Larsa grekisk yoghurt
2 msk honung
1 msk vatten
1 msk gelatinsocker
1 krm salt
Gör så här
Vänd ner jordnötssmör/cashewsmör och honung i en skål och mikra i ca 45 sekunder. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Klä en ugnsform 33 x 23 x 5 i bakplåtspapper och pressa ner mixen i formen. Frys ner i cirka 2 timmar, ta sedan ut och skär bitar i önskad storlek och lägg tillbaka bitarna i frysen.
Glaze :
Vispa in gelatinsocker med vatten, låt stå i 10 minuter. Blanda ihop yoghurt, honung och salt och mikra i 15 sekunder, alternativt hetta upp i kastrull. Blanda och mikra (hetta upp) därefter i ytterligare 15 sekunder. Vispa in gelatinet i den varma yoghurtmixen. Häll över florsocker och vispa mixen slätt i några minuter. Doppa varje bar i yoghurtmixen och rada upp dem i en bakplåtsklädd form, låt det gärna vara några cm avstånd mellan varje bar. Täck dem inte utan låt baren, med glaze sidan uppe, stå i ett dygn eller tills glazen stelnat. Om man önskar kan man vända på dem och ringla över glaze även på den andra sidan. Låt stå för att stelna i ytterligare ett dygn.
Följ oss på Instagram !