Frukost är lätt dagens viktigaste och kanske godaste mål om du frågar oss! Den här fräscha frukostmackan med krämig labnehblandning, smaksatt med citron och mynta, och toppad med tunt hyvlad gurka måste ni definitivt prova någon morgon (om inte varje dag!)

Förberedelse: 10 min
Totaltid: 10 min

Macka

Ingredienser

  • 4 skivor bröd, gärna surdegsbröd
  • 2 dl Larsa labneh
  • 10 cm gurka
  • 0,5 citron
  • Mynta, finhackad
  • Dill, finhackad
  • Olivolja
  • Chiliflakes (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda labneh, mynta och finhackat zest av en halv citron.
  2. Vispa ihop saften av citronen och olivolja i en skål med en gaffel och blanda samman med hyvlad gurka.
  3. Rosta eller stek brödskivorna och bred omedelbart på ett tjockt lager av yoghurtblandningen.
  4. Toppa rikligt varje brödskiva med tunt hyvlad gurka och garnera med dill och chiliflakes.
  5. Njut tillsammans med en kopp kaffe eller te!

Följ oss på Instagram