En god falafel med en god sås kan sällan slå fel! Om man inte har tid till att göra egna falafelbollar så kan vi tipsa om att det finns goda alternativ i frysdisken som bara behöver värmas upp hemma 👌.
Falafel i pitabröd med yoghurtsås
Portioner: 3-4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min
-
Ingredienser
Falafel-sandiwch:
- Pitabröd
- Falafelbollar
- 1 st tomat
- 1/2 st rödlök
- Persilja
Yoghurtsås:
- 2 dl valfri Larsa yoghurt, naturell
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk sriracha / sweet chilisås / sambal olek (välj en)
- Koriander
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Börja med att mixa ihop allt till såsen i en skål. Ställ sedan i kyl
- Börja med att tillaga falafeln enligt anvisningarna på förpackningen
- Skär upp grönsakerna till önskad storlek
- Skär i pitabrödet och skapa en ficka
- Öppna upp brödet lite och bred ut yoghurtsås på ena sidan
- Ha i falafel och alla grönsaker
Servering
Toppa med mer sås och örter och ät direkt
Följ oss på Instagram!