En god falafel med en god sås kan sällan slå fel! Om man inte har tid till att göra egna falafelbollar så kan vi tipsa om att det finns goda alternativ i frysdisken som bara behöver värmas upp hemma 👌.

Falafel i pitabröd med yoghurtsås

Portioner: 3-4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min

  • Ingredienser

          Falafel-sandiwch:
    • Pitabröd
    • Falafelbollar 
    • 1 st tomat
    • 0,5 st rödlök
    • Persilja
           Yoghurtsås:
    • 2 dl valfri Larsa yoghurt, naturell
    • 2 st vitlöksklyftor
    • 2 msk sriracha / sweet chilisås / sambal olek (välj en)
    • Koriander
    • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Börja med att mixa ihop allt till såsen i en skål. Ställ sedan i kyl.
  2. Börja med att tillaga falafeln enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Skär upp grönsakerna till önskad storlek.
  4. Skär i pitabrödet och skapa en ficka.
  5. Öppna upp brödet lite och bred ut yoghurtsås på ena sidan.
  6. Ha i falafel och alla grönsaker.

Servering

  1. Toppa med mer sås och örter och ät direkt.

Följ oss på Instagram