En pizzadeg som görs på få ingredienser, toppa med det du gillar och njut av en god och snabb middag.
ENKEL PIZZADEG MED GREKISK YOGHURT
Portioner: 2
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min
Totaltid: 20 min
Ingredienser
- 2,5 dl Larsa yoghurt, naturell (gärna 10%)
- 4 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Topping:
- 1 pkt Oriental White
- 2 dl tomatsås
- 1-2 dl valfri ost
- Oregano (torkad)
- Basilika, färsk
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 225° C
- Ha i ingredienserna till pizzadegen i en skål och knåda för hand till en slät deg (detta kan ta några minuter), tillsätt mer mjöl vid behov
- Täck över degen och låt vila i ca 10 minuter
- Dela degen i två lika stora bitar, kavla sedan ut till önskad form på en mjölad yta
- Toppa pizzadegen med tomatsås, riven hårdost, vitost, oregano och annat du gillar
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter
Servering
Toppa med färsk basilika och servera direkt
Följ oss på Instagram!