Päron i sockerlag med hint av ingefära smakar fantastiskt tillsammans med yoghurtgrädde. Servera som en lyxig dessert! 

Tillagning: 40 min
Totaltid: 40 min

Bakade päron med yoghurtgrädde

Ingredienser

  • 4 st mindre päron
  • 1 dl socker
  • 5 dl vatten
  • 1 bit ingefära
  • 1 citron
  • 2 dl Larsa yoghurt
  • 1 dl vispad grädde
  • 1 msk florsocker (kan uteslutas)
  • 1 dl hackade pistage eller rostade hasselnötter
  • Mynta eller citronmeliss

Tillagning

  1. Koka upp vatten, socker och ingefära.
  2. Skala päronen men behåll skaftet.
  3. Låt päronen sjuda i lagen i cirka 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem lite då och då. Se även till att sockerlagen täcker päronen.
  4. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.
  5. Rör samman yoghurt och florsocker.
  6. Lägg de ljumma päronen i serveringsglas, vänd över rikligt med yoghurtgrädde och nöthack.
  7. Dekorera med citronmeliss eller mynta kvistar och extra nöthack.
  8. Päronen kan sparas i glasburk svalt och mörkt. Öppnad burk förvaras i kyl, håller cirka en vecka i kylskåp.

Följ oss på Instagram!