Nu när kylan är på ingång igen, passar denna värmande soppa perfekt! En Ängasoppa, på vårt sätt.
Ängasoppa
Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2-3 st potatisar
- 4-5 st jordärtskockor
- 2 st morötter
- 300 g blomkål, i mindre buketter
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl Larsa grekisk yoghurt 10%
- 3 dl kallt vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl frysta gröna ärtor
- 1 knippe persilja
- 1 citron, saft
- Dill, färsk eller fryst
- Smör eller olja till stekning
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Stek löken mjuk i smör eller olja i en stor kastrull.
- Skala potatis och jordärtskocka.
- Skär grönsaker i mindre bitar vänd ner i grytan med den nu mjukt stekta löken.
- Tillsätt vatten och buljong och låt sjuda mjukt, ca 10-15 minuter.
- Lägg i gröna ärtor, grädden, smaka av med citronsaft och låt koka ytterligare någon minut.
- Tillsätt en dryg deciliter Larsa grekisk yoghurt för extra syrlighet.
- Smaka av med salt och peppa
Servering
Toppa rikligt med med dill och persilja. Servera omgående!
Följ oss på Instagram!