Nu när kylan är på ingång igen, passar denna värmande soppa perfekt! En Ängasoppa, på vårt sätt. 

Ängasoppa

Portioner: 4
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 15 min
Totaltid: 30 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 st potatisar
  • 4-5 st jordärtskockor
  • 2 st morötter
  • 300 g blomkål, i mindre buketter
  • 1 dl matlagningsgrädde 
  • 1 dl Larsa grekisk yoghurt 10%
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 knippe persilja 
  • 1 citron, saft
  • Dill, färsk eller fryst
  • Smör eller olja till stekning
  • Salt och peppar efter tycke och smak

Tillagning

  1. Stek löken mjuk i smör eller olja i en stor kastrull.
  2. Skala potatis och jordärtskocka.
  3. Skär grönsaker i mindre bitar vänd ner i grytan med den nu mjukt stekta löken.
  4. Tillsätt vatten och buljong och låt sjuda mjukt, ca 10-15 minuter.
  5. Lägg i gröna ärtor, grädden, smaka av med citronsaft och låt koka ytterligare någon minut.
  6. Tillsätt en dryg deciliter Larsa grekisk yoghurt för extra syrlighet.
  7. Smaka av med salt och peppa

Servering

Toppa rikligt med med dill och persilja. Servera omgående!

Följ oss på Instagram!