Här kommer recept på fyra förslag på goda röror med låg fetthalt som passar perfekt till allt! Särskilt till den härliga sommarmaten.
Ingredienser
Skagenröra med yoghurt
- 200 g skalade räkor
- 3 dl valfri Larsa yoghurt
- 3 msk dill
- ½ st rödlök
- 2 msk stenbitsrom
- 2 msk pressad citronsaft
- Salt och peppar efter tycke och smak
Gör så här
Börja med att finhacka dill och lök. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål, vänd ner räkorna sist. Lägg upp på en skiva bröd eller servera som tillbehör till grillat!
Ingredienser
Krämig coleslaw med grekisk yoghurt
- 200 g vitkål
- 1 st morot, mellanstor
- 1 st rödlök, liten
- Dressing:
- 3 dl valfri Larsa yoghurt
- 4 msk vitvinsvinäger
- 1 1/2 msk dijonsenap
- Salt och peppar efter tycke och smak
Gör så här
Finstrimla vitkålen och rödlöken, gärna med en mandolin. Riv sedan moroten på ett rivjärn. Blanda därefter ingredienserna till dressingen i en skål, vänd sedan i grönsakerna. Ställ gärna röran i kylen i 30 minuter innan servering.
Ingredienser
Fetaoströra
- 2 dl Larsa grekisk yoghurt
- 75 g Larsa feta
- Valfria örter (t.ex dill, timjan, mynta)
- Salt och peppar efter tycke och smak
Gör så här
Smula ner fetaosten i en skål och mosa den med baksidan av en gaffel. Tillsätt yoghurten i skålen och blanda samman. Lägg i önskade örter i samma skål samt salt och peppar efter smak och blanda. Njut av din fetaoströra!
Ingredienser
Tzatziki
- 2 dl Larsa grekisk yoghurt
- ½ st gurka
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 3 msk dill, finhackad
- 3-4 tsk olivolja
- Salt och peppar efter tycke och smak
Gör så här
Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Riv den återstående delen av gurkan och låt rinna av i en sil. Blanda alla övriga ingredienser, vänd ner gurkan och toppa till sist röran med lite olivolja – klart!