En underbar smak (och färg) rik lunchmacka där vår krämiga, gräddiga Labneh skapar en magisk smakkombo tillsammans med sötman i de saffransrostade grönsakerna! Blir om möjligt extra gott med hembakat bröd!
Förberedelse: 15 min
Förberedelse: 30 min
Totaltid: 45 min
Labneh
Ingredienser
- 4 skivor surdegsbröd
- 2 dl Larsa labneh
- 10-15 st körsbärstomater
- 2 st paprikor (röda eller gula)
- En nypa saffranstrådar
- 1 st vitlöksklyfta, tunt skivad
- 3 msk Olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- Nötter (ex. pinjenötter)
- Mynta
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Värm ugnen till 200 °C.
- Blanda samman olivolja, vitlök, saffran, balsamvinäger, salt och peppar i en liten skål.
- Skär paprikan i stavar, behåll tomaterna hela.
- Ringla över olivoljeblandningen och blanda samman så allt tar smak.
- Lägg över blandningen i en ugnsform och rosta i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Sätt på grillfunktionen de sista 10 minuterna.
- Torrrosta under tiden nötterna på hög värme i en torr panna, bara så de får lite färg.
- Rosta surdegsbröd och bred på ett lagom tjockt lager av Larsas labneh.
- Skeda varsamt över grönsakerna och toppa med nötterna.
- Vill man piffa till ytterligare så kan man garnera med färsk mynta, blir inte bara vackert, utan höjer även smakerna ytterligare.
Följ oss på Instagram!