Hasselbacksbetor som fått stå till sig i ugn och serveras tillsammans med en vitostkräm skapar en ljuvlig kombination som förrätt eller som tillbehör till annat. Bara gör det, du kommer inte att ångra dig!
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 50 min
Totaltid: 1h 5 min
Vitostkräm
Ingredienser
- 500 g röd- eller gulbetor
- 1 dl Larsa Grekisk Yoghurt
- 150 g Oriental White eller 1 puck
- 3 msk olivolja
- 1 msk timjan
- 1 msk rosmarin
- 2 msk honung
- Salt och peppar efter tycke och smak
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skåra betorna i tunna skivor men se till att de håller ihop i bottnen.
- Lägg därefter betorna i en smord ugnssäker form.
- Ringla över olivolja, vänd runt och salta.
- Ugnsrosta i cirka 45 minuter, ös med lite olivolja eller extra smör lite då och då.
- Betorna ska få lite färg och vara mjuka rakt igenom. Känn med en sticka att den är mjuk rakt igenom.
- Strö över timjan och rosmarin och ringla honung över.
Vitostkräm
- Mosa vitosten med en gaffel.
- Tillsätt 1 msk yoghurt.
- Mixa ostblandningen slät med stavmixer.
- Smaksätt gärna med en nypa vit- eller svartpeppar.
- Tips! Om du har mixat krämen lite för länge så att den har blivit för lös i konsistensen, ställ in den i kylen ett tag så blir den fastare
Servering
- Servera med vitostkräm. Toppa gärna ytterligare med färska örter.
Följ oss på Instagram!